همه چیز درباره سامانه پایا

سامانه پایا که با نام سامانه پایاپای الکترونیک هم شناخته می‌شود، یکی از زیرساخت‌های اصلی برای مبادلات پولی و بین‌بانکی به‌صورت انبوه است. این سیستم جامع بین‌بانکی به‌گونه‌ای طراحی‌شده تا با شماره شبا کار کند.

سامانه پایا چیست؟

سامانه پایا یک سیستم انتقال وجه الکترونیکی بانکی است که از طرف بانک مرکزی طراحی‌شده است. این سامانه دارای دو سامانه واریز مستقیم و برداشت مستقیم است. مشتریان بانک‌های مختلف اگر یک شماره شبا داشته باشند، می‌توانند با استفاده از پایا، به‌راحتی مبالغ بالایی را جابجا کنند.

شما می توانید برای دریافت شماره شبا با شمارت کارت یا حساب تان همین حالا از سایت دریافت اقدام کنید.

 سیستم پایا به‌گونه‌ای طراحی‌شده است که صاحبان حساب بتوانند یک دستور پرداخت صادر کنند. پس از پردازش این دستور پرداخت و در صورت عدم وجود مشکل، مبلغ مشخص‌شده به بانک مقصد و به‌حساب فرد موردنظر انتقال داده می‌شود.

در شبکه پایا بانک‌ها هم می‌توانند به‌جای مشتریان دستور پرداخت را به‌صورت انبوه یا انفرادی صادر کنند. به همین خاطر از این سامانه برای واریز حقوق ماهانه کارکنان بسیاری از ارگان‌ها استفاده می‌شود.

کاربرد سامانه پایا
کاربرد سامانه پایا

کاربرد سامانه پایا چیست؟

با استفاده از شماره شبا و امکانات سامانه پایا، هر یک از مشتریان و دارندگان حساب در بانک‌های گوناگون، می‌توانند در طی زمان‌های خاصی مبالغی را از حساب خود به‌حساب دیگران واریز کنند. همان‌طور که اشاره شد یکی از اصلی‌ترین کاربردهای سامانه پایا واریز مستقیم یا (وام) که برای پرداخت حقوق کارگران یا کارمندان یک شرکت، از آن استفاده می‌شود. با استفاده از کاربرد واریز مستقیم پایا، فعالیت بانکی زیر انجام می‌شوند.

  • پرداخت حقوق بازنشسته‌ها
  • پرداخت حقوق کارمندهای شرکت
  • پرداخت حقوق افراد مستمری‌بگیر
  • پرداخت کارانه یا پاداش
  • پرداخت اجاره‌بها
  • پرداخت نمودن حواله‌های بین‌بانکی
سقف انتقال وجه با سامانه پایا

سقف انتقال وجه با سامانه پایا چقدر است؟

سامانه پایا که برای برداشت و واریز مستقیم استفاده می‌شود، دارای سقف انتقال وجه است. افرادی که بخواهند از این سامانه الکترونیکی استفاده کنند، روزانه می‌توانند شصت میلیون تومان را به‌حساب دیگران واریز کنند.

البته برای استفاده از خدمات سامانه پایا، کاربران بایستی چهار تراکنش انجام دهند و در هر تراکنش هم می‌توانند ۱۵ میلیون تومان را جابجا کنند. اگر بخواهد مبالغ بیشتری را جابجا کنند، باید به‌صورت حضوری به شعب بانک بروند تا بتواند ۱۰۰ میلیون تومان را به‌حساب فرد دیگری واریز کنند.

برای انتقال وجه مبالغ بیشتر می توانید از سامانه ساتنا استفاده کنید. در مطلب همه چیز در مورد ساتنا در این باره صحبت کرده ایم.

ساعت انتقال وجه در پایا

زمان انتقال وجه در سامانه پایا به‌صورت آنی نیست؛ یعنی اگر شما تصمیم بگیرید درزمانی که بانک‌ها باز هستند، مبلغی را به‌حساب فرد دیگری واریز کنید، در همان روز به‌حساب فرد موردنظر واریز می‌شود؛ اما نه به‌صورت آنی!

اگر بخواهید در روزهای تعطیل یا پس از تعطیل شدن بانک‌ها این کار را انجام بدهید، مبلغ موردنظر در حساب باقی می‌ماند و در آغاز روز کاری بعدی به‌حساب موردنظر انتقال پیدا می‌کند.

ساعت انتقال وجه در سامانه پایا

چهار زمان برای انتقال وجه با سامانه پایا در شبانه‌روز در نظر گرفته‌شده است که هرکدام به‌عنوان چرخه انتقال وجه در پایا شناخته می‌شوند. این ساعات عبارت‌اند از:

  • ۴ صبح
  • ۱۰و  ۴۵ دقیقه صبح
  • ۱۴ و ۴۵ دقیقه بعدازظهر
  • ۱۷ و ۴۵ دقیقه عصر
  • در روزهای تعطیل مانند جمعه‌ها و تعطیلات رسمی هم شروع چرخه پایا از ابتدای صبح تا ۱۳ و ۴۵ دقیقه همان روز است، اما مبلغ موردنظر در روز غیر تعطیل بعدی به‌حساب می‌نشیند.

توجه: درصورتی‌که با این قضیه مشکل‌دارید و می‌خواهید مبلغ موردنظر به‌صورت آنی به‌حساب بنشیند، بهتر است با استفاده از شماره شبا و سامانه ساتنا این کار را انجام دهید.

انتقال وجه با سامانه پایا چگونه است؟

برای انتقال وجه با سامانه پایا وجود یک شماره شبا ضروری است. چراکه این سامانه بر پایه شبا فعالیت می‌کند و افرادی که بخواهند مبالغ سنگین مالی را با سرعت بالا و حفظ امنیت در این سامانه جابه‌جا کنند، حتماً باید یک شماره شبا مربوط به‌حساب خود داشته باشند.

دریافت شبا برای انتقال وجه با سامانه پایا

روش های مختلفی هستند که با استفاده از آن ها می توان شماره شبا گرفت. از روش های حضوری و وقت‌گیر گرفته تا روش های آنلاین که به‌صورت آنی شماره شبا را برای کاربران محاسبه می کنند.

سایت دریافت شبا نیز یکی از سایت های معتبر اینترنتی است که توانسته نماد اعتماد الکترونیکی دریافت کند و با حفظ امنیت اطلاعات حساب کاربران، شماره شبا را برای آن ها استعلام بگیرد.

دراین سایت هزینه استعلام شبا ۱۲۵۰ تومان است و کاربران با ارائه شماره حساب و شماره کارت، می‌توانند در عرض چند ثانیه شماره شبا خود را به دست بیاورند.

سخن پایانی

سامانه پایا که در سال های اخیر برای واریز حقوق کارکنان و کارگران توسط سازمان ها و ارگان‌های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، یک سامانه الکترونیکی انتقال وجه است. این سامانه با شماره شبا کار می‌کند و دارای کارمزد بسیار اندکی است.

سوالات متداول

چقدر طول می کشد تا با سامانه پایا پول به‌حساب واریز شود؟

با استفاده از سیستم پایا یک روز کاری طول می کشد تا پول به‌حساب فرد موردنظر منتقل شود.

سقف انتقال وجه با سامانه پایا چقدر است؟

کاربران می‌توانند به‌صورت آنلاین با شبکه پایا ۶۰ میلیون تومان و به‌صورت حضوری ۱۰۰ میلیون تومان را جابجا کنند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *